Se presupune tezaurul ar fi prada unor haiduci. Descoperirea celor doi căutători de comori este impresionantă tinând cont de numărul mare al monedelor descoperite ce datează încă din secolele 17 şi 18, îngropate la adâncime, informează RealitateaTV.
"A fost un semnal care nu lăsa loc de interpretare. Am început să sap şi, am simţit în vârful cazmalei hârâitul, că am atins ceva. A apărut ulcica, prima ulcică. Sentimentul ăla rămâne cu tine toată viaţa", povestește Daniel Matei, unul dintre tinerii care a găsit comoara.
Aceştia au înmânat descoperirea făcută Muzeului de Istorie din Târgovişte.
"Sunt în aceste pungi câte 1000, 1000 de parale. Piesa cea mai importantă este aceasta, o piesă de 40 de parale emisă de sultanul Selim al III-lea în 1792. Un tezaur foarte mare, un tezaur impresionant, similar cu cel de monede româneşti emis de Mircea cel Bătrân. Înseamnă aproape jumătate din colecţia actuală a muzeului de istorie", afirmă muzeograful Irina Cârstina.
"Odată restaurate, ele vor putea fi vizionate de către cei care doresc în cabinetul numismatic al muzeului", a mai declarat directorul Complexului Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte, Ovidiu Cârstina.
Reprezentaţii muzeului mai adaugă că şi ei vor trimite o echipă de arheologi pentru a explora zona în care a fost găsită relicva, pentru a vedea dacă terenul mai ascunde şi alte secrete
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu